Dubbele haaknaald, praktisch bij het guimpen
De reden om met een dubbele haaknaald te guimpen:

Tijdens het guimpen is het van oudsher gebruikelijk om met een gewone haaknaald te werken.
Doordat het werk continu gedraaid wordt is het gebruikelijk om de haaknaald na iedere draai uit de steek te halen en vanaf de andere kant opnieuw in te steken.
Door de aard van het haakwerk zal de steek niet snel vallen, echter dit vergt toch wel de nodige oplettendheid, vooral bij wollig of ongelijkmatig garen.


Als de guimpe vork ruim genoeg is kan de haaknaald ook tussen de poten van de vork door naar de andere kant van het werk gebracht worden. Dit zonder de naald uit de steek te halen, echter de geguimpte streng blijkt dan erg te draaien als het van de guimpevork af komt. 
 
Terwijl ik aan een project bezig was met dun en harig garen verveelde het steeds opnieuw insteken van de naald mij behoorlijk. Het werk schoot totaal niet op en ik moest geregeld een steek terug uit trekken om opnieuw mijn naald in te kunnen steken.
Daarover nadenkend ben ik op het idee gekomen om dit op te lossen door een haaknaald met aan ieder kant van de naald een kop te gebruiken.
Door de dubbele kop kan je de haaknaald doorschuiven en hoef je hem niet uit het werk te halen, terwijl de steek gewoon recht blijft.


Ik was al zeer enthousiast, maar deze ontdekking heeft het guimpehaken er nog leuker op gemaakt!

Sinds 2012 promoot ik het guimpehaken en het werken met de dubbele haaknaald en hoop dat er velen mij zullen volgen zodat deze leuke techniek niet in de vergetelheid raakt.

 

 
      23-06-2020 15:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.